VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Rechter verscheurt acht keer te hoge rekening notaris

Geplaatst op: 06-08-2019, 16:23:52

Een notaris die een klant bijna acht keer zo veel probeerde te rekenen als oorspronkelijk afgesproken, krijgt het deksel op de neus. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch verscheurt de factuur.

Het gaat in de zaak om een klant die een verklaring van erfrecht wilde regelen via de notaris. Daarvoor spraken ze een bedrag af van € 508. Maar uiteindelijk stuurde de notaris een factuur van bijna € 4.000, en toen was de verklaring van erfrecht nog steeds niet geregeld.

De klant en de notaris spraken een betalingsregeling af en de klant betaalde al ruim € 3.000. Maar hij stapte ook naar de kantonrechter, om af te dwingen dat er alsnog een streep door de factuur zou gaan. Daar kreeg hij gelijk en dat vonnis is ook bevestigd door het hof in Den Bosch.

Extra werk

De notaris gooide zijn prijs flink omhoog, omdat hij zei dat er veel meer werk gedaan moest worden voor de verklaring van erfrecht. En hij stelde ook dat hij de klant had laten weten dat er veel meer werkzaamheden verricht moesten worden en de kosten daarom ook zouden stijgen.

Maar dat standpunt werd door zowel de rechter als nu het hof onderuit gehaald. Die stellen allebei dat hij zijn klant beter op de hoogte had moeten houden van het extra werk en kosten. Bovendien kon hij niet duidelijk maken waarom de rekening zo veel duurder uit was gevallen. De notaris moet daarom nu ruim €3600 terugbetalen aan zijn klant en daarbovenop nog zijn proceskosten, een post die inmiddels ook in duizenden euro’s is gelopen.

Bron: www.dft.nl van 6 augustus 2019

Vorige pagina